WK-loting: Russisch ballet, balletjes en eindelijk de poules

1 december 2017, 17:23   Bijgewerkt: 1 december 2017, 17:56

Het circus van de WK-loting is achter de rug: België heeft ondanks het treffen met Engeland een redelijk makkelijk poule, Marokko kan haar borst natmaken. Dat geldt ook voor landen als Zweden, IJsland en Tunesië. Groep A en Groep H zijn de poules zonder grote uitgesproken favorieten en dat komt gastland Rusland niet slecht uit. .

Zoals een waardige loting betaamt, liep het na de openingsact van Vladimir Putin en Gianni Infantino al achter op schema. Beide heren lazen een flink epistel voor. "Rusland is heel gastvrij, daar zal iedereen volgend jaar achterkomen", was een van de teksten van Infantino. Ook Poetin hield een lang verhaal, met als bottom line dat het een onvergetelijk WK gaat worden komend jaar.

Nadat Miroslav Klose de WK-beker op het podium namens Duitsland had teruggebracht en er enkele shows waren opgevoerd, ging de loting onder leiding van Maria Komandnaya en Gary Lineker eindelijk van start. Zoals gepland kwam Rusland, dat de openingswedstrijd (dat gebeurt tegen Saoedi-Arabië) moet spelen, uit de allereerste rode bal. Het laatste land dat van de eerstgeplaatste teams uit de koker kwam, was Polen. Zij kwamen in Groep H.

En vanaf dat moment werd het echt ingewikkeld. Landen, behalve uit Europa, mogen namelijk niet bij teams uit hetzelfde continent worden geplaatst. Daarom was het bij tijd en wijle flink nadenken. Gelukkig werd dat allemaal computergestuurd en verliep alles in goede banen. De eerste mooie kraker was na het tiende briefje bekend. Daarop stond Spanje en zij kwamen in de groep bij Portugal. Ook België zag niet veel later een zware tegenstander uit de koker komen: Engeland.

Bij die laatste poule kwamen vervolgens twee minder zware tegenstanders (Panama en Tunesië), waardoor onze Zuiderburen perspectief hebben op de volgende ronde. Dat is voor Hakim Ziyech en Karim el Ahmadi iets minder. Zij kwamen in de poule bij buurlanden Spanje en Portugal. Tot slot kwam Saoedi-Arabië er nog bij: dat is de eerste tegenstander van Marokko. Om uitzicht te houden op de volgende ronde, zullen ze die moeten winnen. 

Hoewel de aanzet lang duurde, waren alle teams uiteindelijk binnen het uur geplaatst. Dat was goed nieuws voor de voetbalfan. Uiteindelijk kwamen zij binnen het uur aan alle poule-indelingen. 

Groep A:

Rusland

Uruguay

Egypte

Saoedi-Arabië

Groep B:

Portugal

Spanje

Iran

Marokko

Groep C:

Frankrijk

Peru

Denemarken

Australië

Groep D:

Argentinië

Kroatië

IJsland

Nigeria

Groep E:

Brazilië

Zwitserland

Costa Rica

Servië

Groep F:

Duitsland

Mexico

Zweden

Zuid-Korea

Groep G:

België

Engeland

Tunesië

Panama

Groep H:

Polen

Colombia

Senegal

Japan

Wil je de loting helemaal teruglezen? Klik hier

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen