Chelsea houdt goede vorm vast en vloert ook Newcastle

2 december 2017, 15:32

Ondanks een vroege achterstand is Chelsea erin geslaagd om de drie punten op Stamford Bridge te houden in de ontmoeting met Newcastle United. Eden Hazard had daar een belangrijk aandeel in, de Belg tekende voor twee treffers: 3-1. Door de winst blijft Chelsea bovenin meedraaien in de Premier League. 

Bij fans van Newcastle United gingen de gedachten vanmiddag waarschijnlijk even terug naar 18 november. Ook toen moest de ploeg op bezoek bij een topploeg, Manchester United, en ging het ondanks een vroege openingstreffer van Dwight Gayle de bietenbrug op. Destijds werd het 4-1 voor United, vandaag eindigde het in een 3-1 nederlaag bij Chelsea.

Gayle was dus de man die de score opende in Londen. De Engelsman kon de bal simpel in het doel schuiven na geschutter in de defensie van Chelsea, 0-1. Ondanks een achterstand verdween het vertrouwen niet bij Chelsea. Dat zou ook vreemd zijn, aangezien het team van Antonio Conte bezig is aan een goede reeks. De club staat derde en heeft zes van de laatste zeven duels gewonnen. Een remise bij Liverpool was het enige puntenverlies in de laatste weken.

Ook tegen Newcastle werd er dus gewonnen. Hazard was de grote roerganger aan de zijde van Chelsea en tekende kort na de goal van Gayle voor de gelijkmaker. Hij nam een afvallende bal ineens op de slof en volleerde via de grond raak in de verre hoek. Tien minuten later konden de supporters van Chelsea alweer juichen. Een piekfijne voorzet van Victor Moses werd door Alvaro Morata van dichtbij in het doel gekopt. De schade was zodoende al snel weer gerepareerd door de regerend kampioen.

Newcastle probeerde wel terug in het duel te komen, maar bleek niet in staat om nogmaals te scoren. Dat lukte Chelsea wel. Een kwartier voor tijd besliste Hazard de wedstrijd door vanaf de strafschopstip te scoren met een fijne panenka. De strafschop was verkregen omdat Matt Richie de snelle Moses had neergelegd.

Chelsea legt de druk door de zege bij Manchester United en Arsenal. De club staat in punten gelijk met United, dat om 18.30 uur bij The Gunners speelt. Voor Newcastle United wordt het langzaam maar zeker oppassen. De promovendus vergaarde uit de laatste zes speelronden slechts één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen