Griezmann bezorgt Atlético in slotfase zege op Sociedad

2 december 2017, 18:22

Atlético Madrid heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt op Real Sociedad. In eigen huis won de huidige nummer drie van de Primera División met 2-1. Lange tijd leek het gelijk te gaan worden, maar Antoine Griezmann redde zijn ploeg in de slotfase.

Atlético Madrid kwam na 29 minuten spelen op achterstand. Na een overtreding van doelman Jan Oblak op Mikel Oyarzaba kregen de bezoekers een strafschop toegewezen. Wilian José scoorde vervolgens vanaf elf meter. Atlético leek daarna wakker te worden en kreeg enkele goede kansen. Toch slaagde de ploeg van Diego Simeone er pas na meer dan een uur in om voor de gelijkmaker te zorgen.

Filipe Luís ontdeed zich van een Real Sociedad-verdediger en schoot raak in de verre hoek: 1-1. Via Griezmann en Fernando Torres had Atlético goede kansen op de 2-1, maar beide keren bracht doelman Geronimo Rulli redding. Zo leek het bij 1-1 te gaan blijven, maar dat was buiten Griezmann gerekend. Drie minuten voor tijd maakte Griezmann op aangeven van Saúl Ñíguez alsnog de bevrijdende 2-1.

Door de zege profiteert Atlético van het gelijkspel van koploper FC Barcelona tegen Celta de Vigo eerder op zaterdag. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu zes punten.