Anderlecht wint van Lokeren en loopt in op Charleroi

2 december 2017, 19:51

Anderlecht heeft zaterdagavond goede zaken gedaan. De nummer drie van de Jupiler Pro League won op bezoek bij Lokeren met 1-2. Daarmee profiteert de club van het eerdere gelijkspel van nummer twee Sporting Charleroi tegen KV Oostende.

Anderlecht kwam na zeventien minuten spelen op voorsprong. Op aangeven van Dennis Appiah tekende Pieter Gerkens voor de openingstreffer. Lang konden de bezoekers daar echter niet van genieten, want na een overtreding van diezelfde Appiah negen minuten later ging de bal op de stip. Ari Skulason schoot vervolgens vanaf elf meter de gelijkmaker binnen.

Lokeren leek kracht te putten uit de gelijkmaker, want vlak daarna kreeg de thuisploeg enkele goede kansen. Gescoord werd er echter niet meer en dus gingen de ploegen rusten met een 1-1 tussenstand. Na de pauze kwam Anderlecht opnieuw op voorsprong. Het doelpunt van Henry Onyekuru werd eerst afgekeurd wegens buitenspel, maar na overleg van de arbitrage telde de treffer toch: 1-2. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Anderlecht profiteert zo van het 1-1 gelijkspel tussen Sporting Charleroi en KV Oostende. Het verschil tussen nummer drie Anderlecht en nummer twee Charleroi is nu nog slechts één punt. Koploper Club Brugge heeft veertig punten verzameld en komt zondag nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen