Schalke laat plek twee liggen door remise tegen Köln

2 december 2017, 20:51

Schalke 04 heeft verzuimd de tweede plaats in de Bundesliga over te nemen van RB Leipzig. De ploeg uit Gelsenkirchen kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter 1. FC Köln, dat voorafgaand aan deze speelronde pas twee punten had, niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Schalke kwam wel twee keer op voorsprong, maar kon de drie punten niet over de streep trekken. Guido Burgstaller tekende in de 36ste minuut voor de 1-0. Max Meyer chipte de bal het penaltygebied in, waarbij Köln-verdediger Frederik Sørensen het leder niet weg kreeg. Daardoor kwam de bal in bezit van Daniel Caligiuri, die het overzicht behield en Burgstaller bediende. Laatstgenoemde maakte er probleemloos 1-0 van.

Vijf minuten na rust kwam Köln voor de eerste keer langszij. Uit een vrije trap van Milo Jojic, die werd verlengd door Salih Özcan, werkte Sehrou Guirassy het speeltuig in het doel. Amine Harit was in de 72ste minuut verantwoordelijk voor de 2-1 van Schalke. De Marokkaan speelde Yann Bisseck uit na een voorzet vanaf rechts en schoot de bal vervolgens in het doel.

Met zijn tweede goal van de avond bezorgde Guirassy Köln een punt. De Fransman benutte in de 77ste minuut een penalty, die werd toegekend na een handsbal van zijn landgenoot Benjamin Stambouli. In de extra tijd zocht Köln naar een tweede strafschop: Yuya Osako ging liggen in het strafschopgebied, maar de arbiter zag dat de Japanner een schwalbe maakte en gaf hem daarom zijn tweede gele kaart.

Met 25 punten uit veertien wedstrijden staat Schalke op de derde plaats in de Bundesliga. Het heeft één punt minder dan nummer twee RB Leipzig, dat eerder op de dag met 4-0 verloor bij 1899 Hoffenheim. Bayern, dat met 3-1 won van Hannover 96, is met 32 punten de koploper. Borussia Mönchengladbach kan zondag naar de tweede plaats klimmen. Daarvoor moet het winnen bij VfL Wolfsburg.