Flitsend Willem II verslaat Heracles met tactische variant

2 december 2017, 22:37   Bijgewerkt: 3 december 2017, 00:33

Willem II heeft op zeer overtuigende wijze afstand genomen van de degradatiezone in de Eredivisie. Een tactische variant én de individuele klasse van het aanvallende vierkant van de Tilburgers droegen bij aan een eclatante zege op middenmoter Heracles Almelo: 3-1. Fran Sol zorgde voor het hoogtepunt in het Koning Willem II-stadion met een hakballetje achter het standbeen langs.

Niet vaak zal een tactiek van beide trainers zo'n zichtbare invloed hebben gehad op een wedstrijd als zaterdagavond in Tilburg. Erwin van der Looi had deze week tijdens besloten trainingen gewerkt aan een 4-4-2 formatie. Daarmee stapte hij af van de gangbare variant met vijf verdedigers. John Stegeman speelde daarop in door over te stappen naar 3-4-3 in plaats van 4-3-3.

Van der Looi bleek zijn huiswerk beter te hebben gedaan, al droegen zijn spelers ook wel bij aan een perfecte uitvoering. Fran Sol opende het bal met een prachtig hakje achter het standbeen langs na een voorzet van Ben Rienstra: 1-0. De openingstreffer viel al in de vijfde minuut, maar ook daarvoor had Willem II al kunnen scoren. Bartholomew Ogbeche slaagde er net niet in om de bal binnen te glijden op aangeven van Ismail Azzaoui.

Continu doken er vier of, met ex-Heraclied Rienstra erbij, vijf spelers op in de zestien waar de drie Almelose verdedigers onvoldoende steun kregen van hun middenvelders. Heracles was bovendien in balbezit ook niet goed, waardoor de aanvalsgolf van thuisploeg langdurig aanhield. Slechts Reuven Niemeijer wist zich enigszins te onttrekken aan het niveau van zijn ploeggenoten. Bij zijn meest gevaarlijke poging, een laag schot richting verre hoek, voorkwam Mattijs Branderhorst met een knappe redding een tegentreffer.

Mooie momenten bleven ook na rust niet uit, doelpunten lange tijd wel. Vlak voor tijd scoorde invaller Sebastian Jakubiak nog met zijn eerste balcontact, een fraaie dropkick: 3-1. Willem II vindt aansluiting bij de middenmoot met 14 punten uit 14 eredivisieduels. Heracles zet een magere reeks buiten Almelo door met de vijfde nederlaag in zes uitduels. Door 17 behaalde punten in eigen huis staat de ploeg van Stegeman echter nog gewoon op de negende plaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen