Slordig Feyenoord wint met minimale cijfers van Vitesse

2 december 2017, 23:03

Overtuigend was het zeker niet, maar Feyenoord heeft in eigen huis Vitesse weten te verslaan: 1-0. Een vroeg doelpunt van Nicolai Jørgensen was genoeg om sinds eind augustus eindelijk weer eens in de Kuip een eredivisiewedstrijd te winnen. Ondanks dat Feyenoord zeer slordig was, kreeg Vitesse vooral in de tweede helft niks klaargespeeld. Het enige smetje voor de Rotterdammers was het uitvallen van aanvoerder Karim El Ahmadi met een knieblessure.

De laatste thuiszege van Feyenoord in de Eredivisie dateerde van eind augustus, het was alleen in de beker twee keer juichend van het veld gestapt in de tussentijd. Hoog tijd dus dat het trouwe legioen weer eens een competitiezege mocht aanschouwen. Wie weet had de overwinning op Groningen vorige week (0-2) weer wat vertrouwen gegeven, nadat sinds 1 oktober geen eredivisieduel meer was gewonnen. Om die zege in het hoge noorden kracht bij te geven, moest er vanavond worden gewonnen. Op welke manier maakte niet uit.

Het was een begin van een zeer open eerste helft, waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren. Het was een wonder dat het toch bij één doelpunt bleef. Namens Feyenoord waren Jørgensen, Sam Larsson en Tonny Vilhena dichtbij een succes, terwijl aan de overkant Tim Matavz, Milot Rashica en Navarone Foor Feyenoord-keeper Brad Jones nog tot een aantal reddingen dwongen.

De vele kansen waren met name te wijten aan een foutenfestival bij de beide achterste linies. Het spel was voornamelijk slordig, waardoor er op sommige momenten opeens ruimtes en dus kansen ontstonden. Ook scheidsrechter Pol van Boekel deelde in de mineur, hij had zowel aan Feyenoord als Vitesse een strafschop toe kunnen kennen. Rashica werd in de rug gelopen, Vilhena aangetikt.

De keeper wist uiteraard dat de 1-0 voorsprong ook zomaar uit handen kon worden gegeven, zoals tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen VVV Venlo gebeurde. Maar Feyenoord had daarvan geleerd en stootte zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen. Opgelucht gingen de Rotterdammers van het veld, wetende dat de weg omhoog weer is ingezet. De vraag is echter hoe ernstig de blessure van El Ahmadi is, nadat hij na een duel ongelukkig neerkwam en een knieblessure opliep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen