Benevento-keeper Brignoli bezorgt Gattuso horrordebuut

3 december 2017, 14:48   Bijgewerkt: 3 december 2017, 17:20

Het debuut van Gennaro Gattuso is niet geworden wat de coach er van had gehoopt: met een man minder verdedigde AC Milan tegen het nog puntloze Benevento in de slotminuten een 1-2 voorsprong. Maar in de 95ste minuut werd die teniet gedaan door keeper Alberto Brignoli: 2-2. 

Vanuit alle kanten kreeg Gattuso de succeswensen vanuit de voetbalwereld. De coach nam het stokje over van Vincenzo Montella, die vorige week werd ontslagen na de zoveelste tegenvaller. En de ontmoeting met Benevento leek een ideale kans op herstel: de promovendus haalde na veertien duels nog geen enkel punt.

Toch maakte de thuisploeg een prima indruk tegen AC Milan, dat deze zomer met miljoenen strooide. Na een half uur had het zelfs 1-0 moeten zijn nadat Vittorio Parigini een kopkans kreeg: zijn poging ging echter naast.

AC Milan, dat het dichtst bij een doelpunt was via een vrije trap van de zeer matig spelende Danilo Cataldi,  profiteerde optimaal van die misser door niet veel daarna, tegen de verhoudingen in, op voorsprong te komen. Jack Bonaventura opende de score na een kleine veertig minuten spelen. 

Maar de dappere bezoekers lieten zich niet kennen. Na de rust gingen ze verder waar ze voor de pauze mee begonnen waren: gevaar stichten. Na een prachtredding van Gianluigi Donnarumma op een inzet van Gaetano Letizia, die een afgeslagen corner snoeihard richting het doel van AC Milan poeierde, kwam de bal voor de voeten van Inter-huurling George Puscas. Uitgerekend hij deed AC Milan veel pijn.

Alessio Romagnoli werd een kwartier voor tijd naar de kant werd gestuurd bij AC Milan, wat zorgde voor een ultiem spannend laatste deel. Want AC Milan verdedigde een 1-2 voorsprong, die enkele minuten na de gelijkmaker op het bord werd geschoten door Nikola Kalinic. Daarin slaagden de mannen van Gattuso tot de negentigste minuut: toen maakte keeper Alberto Brignoli gelijk. Daardoor viel het debuut van de AC Milan-coach in het water. Voor Benevento was het een opsteker: zij pakten het eerste punt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen