Roda JC knokt zich in tweede helft voorbij Heerenveen

3 december 2017, 16:32

Op wilskracht heeft Roda JC zich zondagmiddag in Kerkrade voorbij sc Heerenveen gevochten. De Friezen kwamen na een uur nog op voorsprong via Henk Veerman, maar gaven net als vorige week tegen PEC Zwolle (1-2) de leiding weer uit handen. De veelbesproken Dani Schahin kopte Roda op gelijke hoogte, invaller Livio Milts maakte in de slotminuten met een pegel vanaf randje de zestien het winnende doelpunt.

Roda, sinds speelronde negen al de drager van de rode lantaarn, had dit seizoen pas één thuiswedstrijd gewonnen. Concurrent NAC werd in oktober met 1-0 verslagen, maar de Bredanaars hadden tot nu toe toch net wat meer punten verzameld. De teller van Roda stond pas op een magere zeven, en net als de overwinningen waren de goals ook schaars.

{image[322778][right-half][]}Hoewel drie punten voor beide teams erg welkom waren, was Heerenveen in Kerkrade de enige ploeg die ervoor ging. Roda hield voornamelijk tegen en probeerde uit de omschakeling gevaarlijk te worden. Sporadisch leidde dat tot mogelijkheden, omdat de twee teams elkaar in de greep hielden. Namens Heerenveen namen Pelle van Amersfoort, Henk Veerman en Michel Vlap Roda-doelman Hidde Jurjus onder vuur, maar zonder succes. De grootste kans in de eerste helft was uiteindelijk voor Vlap. Hij schoot in grote vrijheid naast, nadat hij schitterend was bediend door Yuki Kobayashi.

Dat Roda achterover leunde, betekende niet dat het niet gevaarlijk was. Sterker nog, via Dani Schahin hadden de rode lantaarndragers zomaar op voorsprong kunnen komen. Vlak na de kans van Vlap kreeg Schahin een even zo grote mogelijkheid, maar ook de spits van Roda schoof de bal net voorlangs. Duidelijk was het gebrek aan creativiteit bij beide teams. Heerenveen miste Martin Ødegaard wegens een blessure, terwijl binnen Roda geen echte spelmaker opstond.

{image[322775][left-half][]}Ondanks dat er vooral werd aangerommeld door zowel Heerenveen als Roda, kwamen er toch doelpunten in de tweede helft. Veerman, die de voorkeur had gekregen boven Reza Ghoochannejhad, schoot na precies een uur spelen keurig binnen na een combinatie met Michel Vlap. Zo kreeg Heerenveen loon naar werken, het was de enige ploeg die nog iets van voetbal liet zien.

{image[322777][right-half][]}De goal kwam de wedstrijd ten goede, Roda moest nu echt uit de schulp gaan komen om een nederlaag af te wenden. Een minuut of elf kon Heerenveen genieten van de voorsprong, daarna kwam Roda al langszij. Adil Auassar legde een vrije trap precies op het hoofd van Schahin. De bonkige aanvaller, vaak het mikpunt van fluitconcerten, scoorde door precies in de bovenhoek te koppen. Doordat hij vervolgens zijn vinger op de mond legde en naar het publiek wees, kreeg hij opnieuw te maken met fluitconcerten en teksten als 'Schahin rot op'.

De 1-1 gaf Roda echter weer hoop op een goed resultaat. Eerst miste Mario Engels nog één-op-één met Warner Hahn, maar zijn vervanger Milts bracht heel de club in extase. Mikhail Rosheuvel veroverde op wilskracht de bal en liet het schieten aan Milts over. Bovendien ging Heerenveen-verdediger Doke Schmidt daarbij de fout in. Het doelpunt van Milts bezorgde Roda de tweede thuisoverwinning van het seizoen. Verliest NAC vanmiddag van Excelsior, dan is Roda van de laatste plaats af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen