De Jong: "Het is een beetje worstelen, dat zie je zo vaak"

3 december 2017, 17:07

Luuk de Jong vindt het terecht dat zijn winnende doelpunt tegen Sparta telde. De invaller van PSV maakte zondag het enige doelpunt, en volgens de Rotterdammers maakte de matchwinner van de thuisploeg een overtreding op Sander Fischer.

Sparta vond dat De Jong Fischer te veel vastpakte. "Ik vond het geen overtreding", zegt de PSV-spits tegen FOX Sports. "In de herhaling zie ik ook dat hij mijn shirt vast wil houden als ik om hem heenloop. Het is een beetje worstelen, dat gebeurt zo vaak. Hij staat denk ik zelf niet goed en valt om. Een verdediger moet zich focussen op de bal, maar ik zie vaak dat ze mij vasthouden om te zorgen dat ik niet los kom. Nu kom ik los en gaat hij liggen."

De Jong behaalde met zijn goal bovendien zijn gelijk. Hij werd door Phillip Cocu gepasseerd, maar viel direct na rust in voor Steven Bergwijn. "Dit is het enige wat ik kan doen", zegt hij over zijn doelpunt. "Natuurlijk is er teleurstelling en frustratie, dat moet ook als sportman zijnde."

Met het doelpunt van De Jong is de voorsprong van PSV op Ajax tien, en acht op AZ. "Ajax blijft de grootste concurrent, maar AZ is goed bezig. Het is lekker om volgende week tegen Ajax te spelen. Hopelijk maken we het gat dertien punten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen