Cocu licht de keuzes in de voorhoede van PSV toe

3 december 2017, 17:58

Phillip Cocu wilde met Steven Bergwijn in plaats van Luuk de Jong tegen Sparta voor meer snelheid en creativiteit zorgen. Na een bemoedigend begin tegen Sparta vond keuzeheer van PSV het nodig De Jong in de rust alsnog te brengen. Met succes. De spits maakte zondag het enige doelpunt.

Cocu hield er rekening mee dat Sparta met vijf verdediger zou gaan spelen. Collega Alex Pastoor koos inderdaad voor dat recept. "Met vier spelers voorop maak je het de drie centrale verdedigers lastiger dan met één targetman", licht Cocu toe bij de NOS. "De positiewisselingen gebeurden in het begin van de wedstrijd, na een minuut of twintig bleef iedereen eigenlijk op z'n plek staan. Het was niet verrassend meer, en er was veel balverlies."

Het besluit viel om De Jong in de rust binnen de lijnen te brengen. "Na tien minuten had hij de bal in het doel liggen", aldus Cocu, die benadrukt dat PSV zich als koploper niet aanpaste tegen Sparta. "We hebben voor bepaalde type spelers gekozen waar wij kansen mee dachten te creëren. Er waren kansen, zeker in de beginfase. Richting de rust werd het steeds minder. Daarom brachten we een ander type spits."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen