ErediVisie: Topclub Thesker, Solbeche en Luuks bingo

4 december 2017, 11:16   Bijgewerkt: 4 december 2017, 17:13

Zoals PSV richting de landstitel dendert, vliegen we speelronde 14 van de Eredivisie in. Daarin scoorde Stefan Thesker wéér tegen een topclub, maakte Dani Schahin ruzie met zijn eigen supporters, voltooide Luuk de Jong zijn bingo en stonden Mats en Ralf Seuntjens in de belangstelling van werkelijk heel de voetbalwereld. Dat en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden. 

Luuks bingo

De enige club uit de huidige Eredivisie waar Luuk de Jong nog níet tegen scoorde, was Sparta Rotterdam. Dus dacht Phillip Cocu beter af te zijn met Steven Bergwijn voorin. Maar na 45 minuten voetballen was de coach al van mening veranderd en besloot hij om De Jong alsnog in te brengen. Binnen tien minuten lag de bal erin en had Luuk zijn bingo met de achttien Eredivisie-clubs voltooid. Tegen elke club in de Eredivisie tegen wie De Jong speelde, scoorde hij. Tot aan Cambuur en Go Ahead Eagles aan toe. AZ was in de Eredivisie het vaakst slachtoffer (negen treffers). In Amsterdam hoeven ze nog niet overmatig bang te zijn: in de negen duels die De Jong tegen Ajax in actie kwam, scoorde hij slechts eenmaal.

Veelgevraagde voetbalbroers

Al had je gewild, dit weekend kon er niemand om Mats en Ralf Seuntjens heen. De voetbalbroers, beide tweeling en op dezelfde dag geboren, maar géén tweeling van elkaar, stonden in de schijnwerpers. Het duo had twintig kaartjes geregeld voor de vele familieleden die op de wedstrijd afkwamen en gezellig in een huisje in het prachtige Limburg zaten. Maar moesten zij nou huilen of lachen na de openingsgoal van Ralf Seuntjens, die bal die in eigen goal belandde? Wie er in elk geval wel kon juichen, was broer Mats. Zijn zondag leverde een (onverwachte) basisplaats, drie punten en een prima overwinning op. 

Uitgefloten Schahin

Solbeche

Topclub Thesker

Oh, oh, ADO

Op het klassieke 'Oh, oh, Den Haag' van Harrie Jekkers paste dit weekend beter het afkeurend 'Oh, oh, ADO'. Want waar de mannen van Alfons Groenendijk over het algemeen een prima indruk maken, was het tegen FC Groningen huilen met de spreekwoordelijke pet op. Het toppunt was toen Sheraldo Becker met bal en al pardoes over de zijlijn liep. Een 'complete offday', 'collectief falen', 'compleet door de ondergrens': ze kwamen allemaal voorbij. En ditmaal meer dan terecht. Wat dat betreft hadden ze beter een DVD'tje van Jekkers kunnen opzetten, dan viel er in elk geval nog iets te lachen zaterdagavond in Den Haag...

Wat er verder nog opviel:

Weer een blunderende NAC-goalie: 

Na Andries Noppert en Mark Birighitti koos Stijn Vreven voor de derde keer dit seizoen voor een andere doelman. Betrams keepte prima, al was dit een slippertje. De volgende keer doet hij vast langere noppen aan:

Een rappe Henk Veerman:

Hatzidiakos verbaast Van den Brom:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen