Roda JC komt met statement na uitfluiten Schahin

4 december 2017, 15:00

Roda JC is met een statement naar buiten gekomen naar aanleiding van de gebeurtenissen met Dani Schahin. De spits hield bij de 1-1 tegen sc Heerenveen een vinger voor z'n mond richting zijn eigen supporters, die hem vervolgens uitfloten. "Schahin, rot op!", klonk het zondag vanaf de tribune.

"De hele week zijn wij maar met één ding bezig en dat is het winnen van wedstrijden", staat namens de selectie en staf in het statement. "Hierbij hebben we iedere speler heel hard nodig om dit doel te verwezenlijken. Dani Schahin is een echte winnaar en voor onze groep een hele belangrijke speler. De uitleg die hij na afloop gaf voor de TV- camera´s zijn woorden die wij onderstrepen."

De selectie en staf is zich bewust dat zij ervoor moeten zorgen dat de positieve vonk van het veld overslaat naar de tribunes. "Maar als we succesvol willen zijn is het belangrijk om als team en supporters een eenheid te vormen en achter elkaar te blijven staan."

Technisch directeur Harm van Veldhoven beseft dat de supporters de laatste jaren allesbehalve verwend zijn, maar roept op Roda op een positieve manier aan te moedigen. "Ik ga ervan uit dat we vanaf nu weer 90 minuten lang die warme steun van het publiek mogen ontvangen en natuurlijk moet het team ervoor zorgen dat de supporters geen aanleiding hebben om zich op een negatieve manier te uiten. Ik wil benadrukken dat we elke speler heel hard nodig hebben dit seizoen en dat we alleen samen resultaat boeken."

Namens de supporters komt Cyril Engels van Supporters Liaison Officer. "Iedereen heeft zijn mening over het gebaar van Dani Schahin en de uitleg daarvan. Het enige wat ik wil benadrukken is dat een sfeervol Parkstad Limburg Stadion een machtig wapen kan zijn in de strijd om (rechtstreekse) handhaving. Met de Koempeltribune als aanjager 90 minuten lang en de overige tribunes die volgen, maken we van ons stadion een onneembare vesting. Laten we dus als één team achter de ploeg gaan staan.. Supporting R-J-C is everything!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen