Kameroen-bondscoach Broos kort na Onana-rel ontslagen

4 december 2017, 18:19

Opmerkelijk nieuws uit Afrika: Hugo Broos is maandag op straat gezet door de voetbalbond van Kameroen. De Belgische bondscoach loodste het Afrikaanse land eerder dit jaar nog naar de eindzege in de Afrika Cup. Vorige week lag de ervaren coach in de clinch met Ajax-keeper André Onana over zijn selectiebeleid.

Onana haalde vorige week in de media hard uit naar Broos. "Ik kan niet zeggen dat onze trainer een leugenaar is. Maar als je met hem praat, zegt hij eerst tegen je dat hij je niet selecteert. Vervolgens zegt hij in een persconferentie dat je niet meer voor je land wilt uitkomen. Dan worden mensen boos op je, maar ik heb dat nooit gezegd", zei Onana tegen FOX Sports. "Ik ben niet de enige. Dat is waarom veel spelers besluiten om niet meer mee te gaan. Hij zet ons land tegen ons op."

Broos kon zich niet vinden in de teksten van de Ajacied en sprak de keeper afgelopen weekend tegen. "Hij heeft wel degelijk gezegd dat hij niet opgeroepen wilde worden voor de Confederations Cup afgelopen zomer. En dat ik nadien ook geen moeite meer hoefde te doen, want met Kameroen was het altijd wel iets, zo zei hij. Hij wilde liever de voorbereiding met Ajax doen. Bovendien is hij mijn tweede doelman. Hij is gefrustreerd, maar wil het gelijk aan zijn kant krijgen. Ik begrijp wel waar dit vandaan komt. Als hij toegeeft niet meer opgeroepen te willen worden, krijgt hij het hele land over zich heen. Dat wordt hen kwalijk genomen", reageerde hij tegenover Het Laatste Nieuws.

De voetbalbond van Kameroen maakt de reden van het ontslag van Broos niet bekend, maar het lijkt aannemelijk dat diens congé een link heeft met de rel van vorige week. De 65-jarige coach won eerder dit jaar de Afrika Cup met Kameroen, maar slaagde er niet in om het land naar het WK in Rusland te loodsen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen