Fortuna wint na comeback bij Jong PSV en staat tweede

4 december 2017, 21:59

In het bovenste gedeelte van het linkerrijtje van de Jupiler League heeft Fortuna Sittard uitstekende zaken gedaan. Bij rust stonden de Limburgers nog met 2-0 achter bij Jong PSV, maar na negentig minuten stond er een 2-3 eindstand op het scorebord. Ondertussen won FC Emmen bij Jong FC Utrecht.

Fortuna is van de vierde naar de tweede plaats gestegen door de driepunter, het heeft evenveel punten als nummer drie Jong Ajax maar beschikt over een beter doelsaldo. De Limburgers waren de betere ploeg in Eindhoven, maar kwamen toch met 2-0 achter door goals van Donyell Malen en Sam Lammers. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Stefan Askovski de aansluitingstreffer. Daar leek het bij te blijven, maar in de slotfase kwam Fortuna ijzersterk uit de hoek. Een rake penalty van Lisandro Semedo bleek vijf minuten voor tijd de gelijkmaker, waarna Askovski met een kopstoot ook nog de 2-3 maakte. Als klap op de vuurpijl kreeg Albert Gudmundsson vervolgens ook nog rood bij Jong PSV.

FC Emmen stond voor vanavond een plaatsje achter Jong PSV, maar de ploeg uit Drenthe is de Eindhovenaren nu voorbij. Uit bij Jong FC Utrecht, dat laatste staat, werd er terecht met 1-2 gewonnen. Chris David hielp Jong Utrecht in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar Alexander Bannink en Michiel Hemmen loodsten Emmen in de tweede helft naar de zege. In het eerste bedrijf had Emmen al twee keer het houtwerk geraakt.[photo,110611,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen