"Op technisch vlak kan Bandé alles met de bal"

5 december 2017, 11:39

Yannick Ferrera, oud-trainer van KV Mechelen, heeft een hoge pet op van Ajax-aanwinst Hassane Bandé. Wel adviseert de Belg goede begeleiding van de pas negentienjarige aanvaller. "Op technisch vlak kan hij alles met de bal."

In de tijd dat Bandé zich als proefspeler bij Mechelen meldde, was Ferrera trainer van de club. "Ik heb meteen gezegd tegen de club dat ze hem een contract moesten geven, want die jongen heeft echt iets", zegt Ferrera tegen Sporza. "Na de eerste training kwam hij naar mij en vroeg hij me waarin hij nog progressie kon maken en wat hij goed en niet goed gedaan had. Een proefspeler van achttien jaar oud, recht uit Afrika, die na zijn eerste training zoiets vraagt: dat is uitzonderlijk."

Bandé sluit vanaf volgend seizoen aan bij Ajax. "Als Ajax hem goed omringt, zal het lukken. In Mechelen woont hij ook niet alleen in een appartement, maar bij een gastgezin. Ze zorgen heel goed voor hem en dat heeft hij ook nodig. Hij is ver van zijn familie en is nog maar pas negentienjaar geworden. Dan ben je nog een kind."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen