Wiedemeijer viert na jaar rentree: "Waarom viel ik zo'n stuk terug?"

5 december 2017, 14:06

Reinold Wiedemeijer is terug. De vijftigjarige arbiter stond ruim een jaar buitenspel door een hamstringblessure. Hij viert vrijdag zijn rentree bij het Jupiler League-duel tussen FC Oss en koploper NEC. "Gek werd ik er soms van, maar het is me gelukt."

Wiedemeijer raakte vorig jaar november geblesseerd. "Ik liep een scheurtje in mijn hamstring op tijdens de fitheidstest in Zeist. In februari dacht ik er weer klaar voor te zijn, maar dat bleek te vroeg. Hetzelfde euvel keerde weer terug", zegt de scheidsrechter op de website van de KNVB.

De leidsman moest hard werken om op niveau terug te keren. "Ik heb me vooral afgevraagd of ik wel op de goede weg was. Want waarom raakte ik dan wéér geblesseerd, terwijl ik het idee had dat het de goede kant op ging? Waarom viel ik dan zo'n stuk terug?"

Het halen van de benodigd test zorgde voor een uitgelaten Wiedemeijer. "Zo voel ik het ook echt. Die FIFA-test die we moeten doen is monsterlijk zwaar – ik ben geen twintig meer hè - en ik ben blij dat ik hem gehaald heb. Je wilt niet afscheid moeten nemen zonder te fluiten. Dat de blessure bepaalt wanneer je stopt. Nu kan ik dat zelf weer bepalen. Daar ben ik erg gelukkig mee."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen