Voorstelrondje: alle deelnemers van het WK voor clubs

6 december 2017, 11:15   Bijgewerkt: 13 december 2017, 09:19

Met Real Madrid als grote favoriet begint vandaag (woensdag) in de Verenigde Arabische Emiraten het jaarlijkse WK voor clubteams, waar Henk ten Cate voor een klein Nederlands tintje zorgt. Hij is trainer van Al Jazira, de club die samen met Auckland City, Pachuca, Wydad Casablanca, Urawa Reds, Grêmio en dus Real Madrid het deelnemersveld vormt.

De stadions in Abu Dabi (Zayed Sports City Stadium) en Al Ain (Hazza Bin Zayed Stadium) vormen de komende anderhalve week het decor van de veertiende editie van het WK voor clubs, dat woensdag begint met Al Jazira – Auckland City. Real Madrid stroomt pas in de halve finale in en komt pas over een week in actie tegen een nog onbekende ploeg. De finale staat voor zaterdag 16 december geprogrammeerd. Locatie: Abu Dhabi.

Voorstelrondje

{image[307052][right-half][]}Al Jazira (Verenigde Arabische Emiraten)

Als kampioen van het gastland doet Al Jazira mee aan het WK. Ten Cate staat nog steeds aan het roer, nadat hij in de zomer geen bondscoach van het Nederlands elftal werd. Meest bekende speler is Mbark Boussoufa, de 33-jarige geboren Amsterdammer. Al Jazira is ook de club waar Phillip Cocu zijn carrière afsloot. De gastheer trapt woensdagavond om 18.00 uur (Nederlandse tijd) in de eerste ronde af tegen Auckland City.

{image[322818][right-half][]}Auckland City (Nieuw-Zeeland)

Voor de zevende keer op rij won Auckland City uit Nieuw-Zeeland de Champions League van Oceanië. Auckland City klopte in de finale de landgenoten van Team Wellington. Datzelfde Wellington hield de Navy Blues afgelopen seizoen overigens af van de landstitel. De beste prestatie van Auckland op het WK was in 2014, toen de club als derde eindigde. Bekende namen kent de ploeg verder niet.

{image[318410][right-half][]}Pachuca (Mexico)

Met PSV'er Hirving Lozano als een van de sterspelers won Pachuca vorig seizoen de Champions League van de CONCACAF, ofwel Noord- en Midden-Amerika. Zodoende mogen de Mexicanen beginnen in de tweede ronde van het WK tegen Wydad Casablanca uit Marokko. Wel zonder Lozano, die furore maakt bij PSV. In de huidige selectie van Pachuca springt de naam van oud-VVV'er Keisuke Honda eruit. Het is voor Los Tuzos hun vierde optreden op het WK. De vierde plaats in 2008 was het beste resultaat.

{image[322819][right-half][]}Wydad Casablanca (Marokko)

Afrika levert het Marokkaanse Wydad Casablanca als vertegenwoordiger op het WK. In 2016 werd de club voor het eerst in veertien jaar weer een landskampioen en voegde daar meteen de winst van de Afrikaanse Champions League aan toe. Dat presteerde Wydad Casablanca in 1992 ook al eens. Wydad Casablanca trapt zaterdag om 14.00 uur in Abu Dhabi af tegen Pachuca, zonder (voormalige) sterren.

{image[322820][right-half][]}Urawa Reds (Japan)

Het Japanse Urawa Reds beklimt voor de tweede keer het WK-toneel. De club treft in de tweede ronde de winnaar van Al Jazira – Auckland City. De eerste keer was Urawa gastheer van het toernooi en maakte het tijdens de vuurdoop indruk. In de halve finale verloren de Aziaten met 0-1 van latere winnaar AC Milan. Vervolgens legde Urawa beslag op de derde plaats. Urawa, waar Shinji Ono zijn carrière begon, keert terug op het WK dankzij de winst van de Aziatische Champions League.

{image[322695][right-half][]}Grêmio (Brazilië)

Grêmio voegde zich als laatste club tot het deelnemersveld van het WK. De Brazilianen wonnen vorige week in Zuid-Amerika de Copa Libertadores en verdienden net als Real Madrid een ticket in de halve finale van het toernooi. Grêmio verloor in 1995 de finale tegen Ajax, toen het toernooi nog de Intercontinental Cup heette. In de huidige ploeg springt de naam van spits Lucas Barrios er het meeste uit. De 33-jarige Paruguayaan heeft onder andere een verleden bij Borussia Dortmund. Op papier lijkt O Rei de Copas de belangrijkste uitdager van Real Madrid. Voor Grêmio begint het toernooi dinsdag tegen de winnaar van Pachuca – Wydad Casablanca.

{image[322821][right-half][]}Real Madrid (Spanje)

Titelverdediger Real Madrid behoeft geen introductie. De Koninklijke is in de Verenigde Arabische Emiraten torenhoog favoriet. Real weet ook dat het geen cadeautjes zal krijgen, want in de vorige editie had de ploeg van Zinedine Zidane in de finale een verlenging nodig om het Japanse Kashima Antlers van zich af te schudden. Real kan afhankelijk van de resultaten Al Jazira, Auckland City of Urawa Reds treffen in de halve finale.

Programma

Woensdag (6 december)

1e ronde

(1) Al Jazira – Auckland City, 18.00 uur in Al Ain

Zaterdag (9 december)

2e ronde

(2) Pachuca – Wydad Casablanca, 14.00 uur in Abu Dhabi

(3) W1 – Urawa Reds, 17.30 uur in Abu Dhabi

Dinsdag (12 december)

Wedstrijd om vijfde plaats

(4) 15.00 uur in Al Ain

Halve finale

(5) Grêmio – W2, 18.00 uur in Al Ain

Woensdag (13 december)

Halve finale

(6) W3 – Real Madrid, 18.00 uur in Abu Dhabi

Zaterdag (16 december)

Wedstrijd om derde plaats, 15.00 uur in Abu Dhabi

Finale, 18.00 uur in Abu Dhabi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen