Brabantse derby extra beladen voor NAC-keeper Bertrams

5 december 2017 – Voor Nigel Bertrams is de ontmoeting met Willem II in de derby van komend weekend bijzonder. De doelman was vorig jaar in Tilburg tweede keuze achter Kostas Lamprou en verkaste deze zomer naar NAC Breda. Daar heeft hij uitgerekend sinds vorige week een basisplaats.

Brabantse derby extra beladen voor NAC-keeper Bertrams

Bertrams dus onder de lat bij NAC Breda, terwijl bij de Tilburgers Mattijs Branderhorst zal starten in de Brabantse derby. Vorig jaar waren ze beide nog reserve bij Willem II. "Ik kan goed met Branderhorst opschieten", vertelt Bertrams aan het Brabants Dagblad. "Een aantal maanden geleden werd vrijwel gelijktijdig bekend dat we beiden tweede keeper werden. Toen hebben we een deal gesloten en gezegd: '8 december bij Willem II - NAC staan we allebei onder de lat'."

Het duel met Willem II, dat op z'n zachtst gezegd al flink leeft in de contreien van Tilburg en Breda, is voor Bertrams dus extra beladen. Zenuwen heeft de keeper echter amper: "De rivaliteit is fantastisch, ik kan niet wachten om daar naartoe te gaan. Of ze me uitfluiten? Dat houdt me niet bezig. Ik ben een stuk rustiger geworden dan voorheen, meer volwassen."


Eredivisie

gerelateerd