Withete Standard-coach moet drie duels brommen

5 december 2017, 17:56   Bijgewerkt: 5 december 2017, 18:53

De Belgische bond heeft zes wedstrijden schorsing geëist tegen Standard Luik-coach Ricardo Sa Pinto. De oefenmeester werd tijdens het bekerduel met Anderlecht, dat met 0-1 werd gewonnen, naar de tribune gestuurd door de arbiter. De Portugees kan zich totaal niet vinden in de eis van de bond en heeft enigszins zijn gelijk gekregen. Hij moet namelijk drie duels brommen, in plaats van zes. 

Pinto werd in de tweede helft naar de tribune gestuurd omdat hij zich druk maakte langs de zijlijn. De coach kreeg van het Anderlecht-publiek een beker naar zijn hoofd gegooid en ging opzichtig tegen de vlakte. Daarna maakte hij ruzie met de scheidsrechter, die het gedrag als "onaanvaardbaar, agressief en vijandig" omschreef. 

De bond wil hem nu voor zes wedstrijden schorsen. "We willen een duidelijk voorbeeld stellen", laat de bond weten. "Ik deed niets verkeerd en weet niet goed wat ik hier doe", luidt de verdediging van Sa Pinto. "Ze hadden mij gezegd dat de wedstrijd bij het minste incident gestaakt zou worden. Ik wilde aan de scheidsrechter tonen wat er gebeurd was en dat hij het reglement zou volgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen