Gisteren gemist: Atlético uitgeschakeld, 'Gio' hoopvol

6 december 2017, 00:30

In de nieuwe rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl iedere dag het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdagavond 5 december.

Atlético Madrid redt het niet in CL

Er werden dinsdag acht wedstrijden in de Champions League-groepsfase afgewerkt. Atlético Madrid had een wonder nodig om de volgende ronde te bereiken, en is daar niet in geslaagd. Bij Chelsea werd er met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor de finalist van 2014 en 2016 na de winterstop in de Europa League te bewonderen zal zijn.

Dost en Sporting niet opgewassen tegen Cillessen

Met Bas Dost als gevaarlijke invaller is Sporting Portugal dinsdag met 2-0 ten onder gegaan bij FC Barcelona, waar Jasper Cillessen in de basis startte. Het team is daardoor uitgeschakeld in de Champions League, maar mag nog wel terugkeren in de Europa League. In Groep B is Juventus door een 0-2 overwinning bij Olympiakos tweede geworden.

Van Bronckhorst aast op eerherstel

Feyenoord staat na vijf speelronden nog op nul punten in de Champions League en neemt het woensdagavond op tegen Napoli. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt dat zijn ploeg en resultaat haalt en daardoor met opgeheven hoofd Europa kan verlaten. "De wedstrijd tegen Napoli is de laatste kans om een goed resultaat te behalen in Europa. We spelen tegen een heel goede tegenstander, maar we zullen voor de winst gaan. Ik hoef mijn spelers daarvoor niet te motiveren", zei hij.

Mertens kent belang van duel in Kuip

Dries Mertens gaat met Napoli op jacht naar de winst op Feyenoord, omdat de ploeg dan nog een kans heeft op overwintering in de Champions League. Op het perspraatje van dinsdag liet hij weten graag te willen winnen in de Maasstad. "Als ik nog twee tanden moet verliezen zodat Napoli doorgaat, dan doe ik dat", zei Mertens strijdvaardig op de persconferentie voor het duel.

Blessureleed voor Ajacied Wöber

In aanloop naar de kraker tegen PSV heeft Ajax-trainer Marcel Keizer er een zorg bij gekregen. Verdediger Maximilian Wöber kampt met een nekblessure en is een twijfelgeval voor de ontmoeting van zondag. "Hij is op zijn nek gevallen en loopt er nog niet echt florissant bij", sprak Keizer.

Belangrijkste uitslagen:

Manchester United – CSKA Moskou 2-1

Benfica – FC Basel 0-2

Bayern München – Paris Saint-Germain 3-1

Chelsea – Atlético Madrid 1-1

FC Barcelona – Sporting Portugal 2-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen