Tapia weet het zeker: "Wij gaan AZ, Ajax en PEC voorbij"

6 december 2017, 08:26

Renatio Tapia is vol vertrouwen dat Feyenoord gedurende dit jaar weer gaat stijgen in de Eredivisie. De verdediger ziet groei in het spel van de Rotterdammers, die als titelhouder momenteel op de vijde plaats staan. "Als we zo doorgaan, halen we AZ, Ajax en PEC Zwolle in. Geloof me."

Volgens de Peruaan is het goed dat trainer Giovanni van Bronckhorst in moeilijkere tijden vertrouwen heeft gehouden in zijn elftal. "Dat heeft hij de vorige keer, toen Feyenoord een slechte fase kende, ook gedaan", vertelt hij aan De Telegraaf. "Uiteindelijk heb ik teamgenoten daardoor weer aan vertrouwen zien winnen. De coach is stabiel en dan wordt het team dat ook."

Ook in zichzelf gelooft Tapia, ondanks mindere perioden bij Feyenoord, nog altijd heilig. Het is nu eenmaal iets dat in de aard van het beestje zit. "Een verdediger moet af en toe de bal uit het stadion schieten, maar dat zal ik nooit doen. Liever een creatieve oplossing, ook al schrikken anderen daar wel eens van. Ik weet dat ik het kan."

Waar de Feyenoorder wel van baalt is dat de Rotterdammers nog altijd geen enkel punt hebben gehaald in de Champions League. Dat mag volgens hem niet tot berusting leiden, zeker niet in de eigen Kuip. "Als je de beste wilt zijn of bij de besten wilt horen, moet je tegen de besten spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen