Directeur Huiberts hoopt dat transferwindow eerder sluit

6 december 2017, 12:00

Als het aan Max Huiberts ligt, volgt Nederland het voorbeeld van Engeland om voor de start van het nieuwe seizoen de transferwindow al te sluiten. De AZ-directeur denkt dat het de Nederlandse competitie ten goede zou komen.

"Persoonlijk zou ik het eerlijker vinden als de selecties voor de start van de competitie vastliggen", vertelt hij op de clubsite. Eerder ging de Engelse voetbalbond op verzoek van de clubs overstag. Daar gaat de transferwindow vanaf volgend jaar de donderdag voor de competitiestart dicht.

"Het mag eigenlijk niet zo zijn dat je spelers kunt kwijtraken, terwijl de competitie al is begonnen. Het zou beter en eerlijker zijn als bij de start van de competitie de transferwindow sluit. Dan speelt iedereen tegen dezelfde selecties", aldus Huiberts, die de kwestie aansneed naar aanleiding van een vraag.

Ook de KNVB liet eerder tegen FCUpdate weten een dergelijk plan aan te moedigen. "Als KNVB juichen we dit Engelse initiatief erg toe. Wij hebben op internationaal gebied al vaker aandacht gevraagd voor de zomerse transferperiode in samenhang met de start van de competitie. Vooralsnog was dit zonder succes."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen