Feyenoord A1 klopt Napoli en gaat door in Youth League

6 december 2017, 17:57   Bijgewerkt: 6 december 2017, 18:12

Het ging niet zonder slag of stoot, maar Feyenoord Onder 19 heeft de groepsfase van de UEFA Youth League overleefd. Woensdag werd er in de laatste poulewedstrijd met 4-3 gewonnen van Napoli, wat volstond om de volgende ronde te bereiken. Na de winterstop zal het talententeam zijn opwachting maken bij de laatste zestien.

In de poule van Feyenoord was Manchester City al zeker van het behalen van de volgende ronde, maar daarachter was het voor de Rotterdammers en Napoli nog spannend. Feyenoord had aan een remise voldoende om Napoli achter zich te houden, maar dit bleek in het stadion van Excelsior woensdag een lastige klus.

Door een doelpunt van uitblinker Alessio Zerbin kwam Napoli al na tien minuten op voorsprong, maar Feyenoord boog het duel nog voor rust om. Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida hielpen de thuisploeg kort voor de pauze aan een voorsprong. De eerste helft was zeer vermakelijk en dat gold zeker ook voor het tweede bedrijf. De pas zestienjarige Kökcü maakte na zestig minuten zijn tweede van de middag, door een vrije trap prachtig raak te knallen. Desondanks kwamen de Italianen nog terug. Ciro Palmieri en Gianluca Gaetano zorgden zes minuten voor tijd voor een 3-3 stand. Daardoor kwam Feyenoord nog serieus onder druk te staan, maar door een rake penalty van aanvoerder Achraf El Bouchataoui pakte Feyenoord toch de zege.