Shakhtar gaat in poule van Feyenoord verder in CL

6 december 2017, 23:02

In de poule van Feyenoord gaat Shakhtar Donetsk met Manchester City naar de knock-outfase van de Champions League. De Oekraïners waren woensdag in eigen huis met 2-1 te sterk voor The Citizens. Voor City wat het de eerste nederlaag sinds april.

City leek het in Kharkiv wel goed te vinden. De Engelsen waren al lang en breed gekwalificeerd, en spelen komend weekend bovendien het beladen duel met stadsgenoot Manchester United. Shakhtar profiteerde optimaal. Met een mooi doelpunt hielp Bernard Shakhtar aan een voorsprong. In het strafschopgebied legde hij de bal voor z'n rechter, zocht het gaatje en krulde de bal in de kruising.

Nog voor rust kwam Shakhtar op een comfortabele voorsprong. Linksback Ismaily ontsnapte aan de aandacht van de Engelse defensie. Hij kwam voorbij de uitkomende Ederson en schoof de bal in het lege doel. Pas in blessuretijd van het duel maakte City de aansluitingstreffer. Sergio Aguëro schoot een penalty tegen de touwen, maar die goal viel te laat voor de ploeg van Pep Guardiola.

Met vijftien punten wint City groep F, Shakhtar volgt op twaalf punten. Napoli gaat de Europa League in, terwijl Feyenoord met één overwinning afscheid neemt van het Miljoenenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen