Liverpool maakt er weer zeven, maar Klopp blijft rustig

7 december 2017, 08:28

Twee keer met 7-0 winnen in de groepsfase van de Champions League is niet veel clubs gegeven, maar Liverpool heeft het wel geflikt. Na eerder met 0-7 te winnen bij Maribor werd de poulefase woensdag afgesloten met een 7-0 zege op Spartak Moskou. Toch blijft Jürgen Klopp nuchter onder het succes van zijn ploeg.

Liverpool is als groepswinnaar geëindigd en scoorde in de zes duels maar liefst 23 keer. Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Mohamed Salah en Sadio Mané zijn tot dusver levensgevaarlijk gebleken. "Als we op deze manier spelen, kunnen we een echte dreiging vormen voor andere teams in de volgende ronde. Toch hebben we dit seizoen met deze spelers in sommige wedstrijden ook niet gescoord. Dat is hoe het werkt."

Tegen Spartak ging Liverpool rusten met een 3-0 voorsprong, om na de pauze nog geweldig huis te houden op Anfield Road. "Na de rust kwamen we goed uit de kleedkamer en hebben we prachtige goals gemaakt. Er zullen nog lastige momenten komen in dit seizoen, maar dit was een fijne avond", besluit Klopp.

Dit weekend kan Liverpool weer in de bak: in de Premier League speelt het de derby tegen Everton.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen