Openingswedstrijd EK 2020 in Rome, Brussel is duels kwijt

7 december 2017, 16:15   Bijgewerkt: 7 december 2017, 16:32

De UEFA heeft knopen doorgehakt met betrekking tot de organisatie van het EK 2020. De Europese bond heeft bekendgemaakt dat het openingsduel wordt gespeeld in het Stadio Olimpico in Rome. Amsterdam was ook kandidaat, maar heeft met de Arena dus naast die eer gegrepen. Daarnaast is duidelijk dat Brussel niet tot de speelsteden zal behoren.

Amsterdam was samen met Glasgow, Sint-Petersburg, Rome en Brussel in de race om het openingsduel van het EK te huisvesten, maar heeft die eer dus moeten laten aan Rome. Dat heeft de UEFA donderdag naar buiten gebracht. Ondertussen is er ook groot nieuws gemeld over de situatie in Brussel. De hoofdstad van België zou als speelstad gaan fungeren, maar heeft daar een streep door moeten zetten.

Er werd al langer gesteggeld over het Eurostadion in Brussel. De perikelen rondom de tempel zijn de stad nu fataal geworden: de Europese bond heeft besloten om de stad niet meer te betrekken bij het EK in 2020. De vier duels die oorspronkelijk in het stadion moesten worden gespeeld, worden naar Londen overgeheveld. Die stad is met Wembley nu gastheer van zeven duels, waaronder de halve finales en de eindstrijd. "Door het falen van het Eurostadion-dossier voldoet Brussel niet aan de voorwaarden die de UEFA heeft opgelegd", gaf voorzitter Aleksander Ceferin te kennen.

Amsterdam zal als basis voor drie groepsduels en een achtste finale fungeren. De andere speelsteden zijn München, Dublin, Baku, Kopenhagen, Londen, Boedapest, Rome, Boekarest, Sint-Petersburg, Glasgow en Bilbao.

 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen