Nederland krijgt loodzware poule in Nations League

7 december 2017, 16:51

Nederland zit voor de loting van splinternieuwe Nations League in pot 3 van Divisie A. Een poule zal bestaan uit drie landen, op 24 januari wordt tijdens de loting in het Zwitserse Lausanne bepaald welke landen Oranje treft. Nederland krijgt hoe dan ook een loodzware groep.

In pot 1 zitten Duitsland, Portugal, België en Spanje. Het Nederlands elftal weet daarmee zeker dat het een van deze toplanden treft. Daarbij komt een land uit pot 2: Frankrijk, Engeland, Zwitserland of Italië. In de poule speelt Oranje niet tegen Polen, IJsland en Kroatië, omdat zij Nederland vergezellen in pot 3.

Het nieuwe toernooi begint komend najaar. Poulewinnaars stromen door naar de halve finales in juni 2019. Naast de finale wordt er ook gespeeld om de derde en vierde plaats. De landen die in hun poule onderaan eindigen, degraderen naar Divisie B.

Via de Nations League vallen ook vier tickets voor het EK 2020 te verdienen. De zestien hoogst genoteerde ploegen uit de vier divisies van de Nations League, die zich niet gekwalificeerd hebben via de reguliere EK-kwalificatie,  spelen in play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen