Ronaldo wint vijfde Ballon d'Or en evenaart Messi

7 december 2017, 20:10

Cristiano Ronaldo heeft voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Ballon d'Or gewonnen. Daarmee evenaart de aanvaller van Real Madrid Lionel Messi. De Argentijn van FC Barcelona eindigde dit jaar als tweede. Neymar maakt de top drie compleet.

Ronaldo wist in 2008, 2013, 2014 en 2016 eerder beslag te leggen op de prijs. Messi ging er in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015 met de Gouden Bal vandoor. Ronaldo kende een zeer goed seizoen met Real Madrid, waarin niet alleen de landstitel werd gepakt, maar ook de Champions League werd gewonnen.

De Gouden Bal-verkiezing wordt sinds afgelopen jaar weer los van de  Wereldvoetballer van het Jaar van de FIFA georganiseerd. De Ballon d'Or wordt uitgereikt door het Franse tijdschrift France Football. De lijst wordt samengesteld op basis van de voorkeuren van Europese voetbaljournalisten.

Neymar, die in de zomer de overstap van Barcelona naar Paris Saint-Germain maakte, eindigde op de derde plaats in de verkiezing. De vierde plek was voor doelman Gianluigi Buffon. De Italiaan kende een geweldig seizoen met Juventus waarin de club voor het zesde jaar op rij kampioen werd in de Serie A. Daarnaast werd de Champions League-finale bereikt, waarin verloren werd van Real Madrid. Luka Modric maakt de top vijf compleet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen