Groep F: Lokomotiv groepswinnaar, ook Kopenhagen verder

7 december 2017, 21:11   Bijgewerkt: 7 december 2017, 21:34

Lokomotiv Moskou is als groepswinnaar van poule F door naar de knock-outfase van de Europa League. Zelf wonnen de Russen met 0-2 van FC Zlin. Omdat FC Sheriff onderuit ging tegen FC Kopenhagen eindigt Lokomotiv bovenaan. Kopenhagen gaat door de zege als nummer twee verder naar de volgende ronde.

FC Kopenhagen-FC Sheriff 2-0

Het duel tussen FC Kopenhagen en FC Sheriff was een rechtstreekse strijd om een ticket voor de volgende ronde. FC Kopenhagen moest in eigen huis winnen om plaatsing voor de knock-outfase te bewerkstelligen. De Denen begonnen goed in eigen huis, maar pas na rust viel het eerste doelpunt. Na 56 minuten tekende Pieros Sotiriou voor de openingstreffer. Drie minuten later verdubbelde Michael Lüftner de score.

FC Sheriff, dat voor de laatste speelronde zelfs nog kans had op de koppositie, wist er niets tegenin te brengen. De bezoekers eindigden het duel met tien man nadat Jairo direct rood kreeg van Serdar Gözübüyük. Ook miste de ploeg in de slotfase nog een strafschop. Door de zege gaat Kopenhagen als nummer twee verder terwijl Sheriff is uitgeschakeld.

FC Zlin-Lokomotiv Moskou 0-2

Het duel tussen FC Zlin en Lokomotiv Moskou was van minder groot belang. Lokomotiv was reeds zeker van plaatsing, maar de koppositie stond nog wel op het spel. Zlin was met twee punten al uitgeschakeld. Zlin stond na 57 minuten al met tien man toen Zoran Gajic zijn tweede gele kaart ontving.

Toch slaagde Lokomotiv er pas na zeventig minuten in om te scoren. Daarna ging het ook snel. Aleksey Miranchuk maakte er 0-1 van en zo'n vijf minuten later werd het via oud-PSV'er Jefferson Farfán ook nog 0-2. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand. Lokomotiv Moskou komt daarmee op elf punten en is dus groepswinnaar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!