Vitesse wint Europese 'uitzwaaiwedstrijd' door late goal

7 december 2017, 23:33   Bijgewerkt: 7 december 2017, 23:47

Vitesse heeft op de valreep een Europese zege weten te noteren. De 'uitzwaaiwedstrijd' tegen het Franse OGC Nice, dat al geplaatst was, werd donderdag verdiend met 1-0 gewonnen. Dat dankzij een late intikker van Luc Castaignos. Door de driepunter sluit Vitesse de Europa League-campagne af met vijf punten, waarmee het alsnog onderaan groep K eindigt.

Guram Kashia kopte in de openingsfase een voorzet van Julian Lelieveld richting doel, maar keeper Yoan Cardinale bracht redding. In de blessuretijd van de eerste helft had Castaignos de openingstreffer moeten maken, maar Cardinale lag in de weg bij diens levensgrote open schietkans. Nice combineerde iets makkelijker dan de gastheren, maar wist niet voor doelgevaar te zorgen.

Nice leek een doelpuntloos gelijkspel wel prima te vinden en drong steeds minder aan, maar kreeg in de slotfase alsnog het deksel op de neus. Cardinale kon een diagonale inzet van invaller Milot Rashica niet onder controle krijgen, waarna Castaignos de rebound voor het intikken had: 1-0.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen