Ziyech: "Ik ben hoe ik ben, ik speel hoe ik speel"

8 december 2017, 08:43

Hij is de man die doorgaans vaak bewierookt wordt, maar die ook veel kritiek krijgt: Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder haalt er zijn schouders over op. Hij laat de kritische geluiden van zich afglijden en blijft altijd in zichzelf geloven.

De afgelopen weken kreeg Ziyech de nodige kritiek van de eigen fans. "Ik vind het niet leuk. Maar het raakt me niet", reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik kan me voorstellen dat spelers er moeite mee hebben. De ene speler haalt er zijn kracht uit, de ander niet. Ik ben van heel ver gekomen om te bereiken waar ik nu ben. Ik heb een moeilijke jeugd gehad zonder mijn overleden vader. Waarom zou dít mij nu dan moeten tegenhouden?"

De kritiek zwelt voornamelijk op door het balverlies dat Ziyech regelmatig lijdt door zijn risicovolle passing, maar ook daar haalt hij zijn schouders over op. "Ik vind: als speler moet je nooit je identiteit verliezen. Wat mensen er ook van vinden. Ik ben hoe ik ben, ik speel hoe ik speel. Natuurlijk moet ik mezelf ontwikkelen, maar ik moet niet opeens een andere Hakim worden."

Met Ajax speelt Ziyech zondag de kraker tegen PSV in de Eredivisie. Hij heeft er zin in. "Bij toppers komen andere krachten vrij. Voor de wedstrijd tegen Feyenoord (1-4 winst) waren we ook wisselvallig, maar daar hebben we echt de juiste mentaliteit getoond. Tijdens dat soort wedstrijden krijg je een soort shot door je lichaam. Die kick is bijna niet te beschrijven.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen