Ronaldo: "Ik ben de beste voetballer aller tijden"

8 december 2017, 11:02   Bijgewerkt: 8 december 2017, 11:12

Veelvraat Cristiano Ronaldo blijft maar prijzen pakken. Niet alleen met zijn team Real Madrid, maar ook individueel. In Parijs nam de Portugees donderdag zijn vijfde Ballon d'Or in ontvangst. Hij is blij met zijn nieuwe onderscheiding.

"Het is een eer om deze prijs te ontvangen in deze prachtige setting", zegt Ronaldo tegen France Football, het Franse magazine dat de verkiezing al jaren organiseert. "Ik heb genoten van de ceremonie. Dit is geweldig. Het is een prachtige eer. Als kind durfde ik niet te dromen van het winnen van één Ballon d'Or, laat staan vijf. Ik heb altijd hard gewerkt om beter te worden. Het winnen van prijzen helpt uiteraard om de motivatie hoog te houden."

We kunnen gerust stellen dat Ronaldo tot de beste spelers in de geschiedenis hoort, maar hij doet er zelf nog een schepje bovenop. "Er is niemand beter dan ik", zegt hij. "Ik ben de beste speler in de voetbalgeschiedenis. Geen enkele speler doet dingen die ik niet kan en er is niemand completer dan ik."

De 32-jarige aanvaller acht de kans groot dat hij zijn loopbaan in Madrid gaat afsluiten. "Ik ben gelukkig bij Real", zegt Ronaldo. "Het zou mooi zijn om mijn carrière hier te eindigen. Ik ben nog elke dag gemotiveerd om door te gaan. Ik hoop dat ik nog jaren op het hoogste niveau kan spelen."

Ronaldo weet dat hij altijd vergeleken zal blijven worden met Lionel Messi. "Ik hoop dat onze rivaliteit nog jaren blijft doorgaan. We doen er allebei alles voor, dus laten we maar kijken wie aan de hoogste plaats kan pakken", aldus Ronaldo, die lovend is over Neymar. De Braziliaan van Paris Saint-Germain werd derde. "Hij heeft veel potentie. Ik weet zeker dat hij de kans gaat krijgen om deze prijs in de toekomst te winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen