Transferweekje: drukte bij Ajax, Bergwijn in de picture en Emery

9 december 2017, 11:00   Bijgewerkt: 8 december 2017, 16:22

Transfergeruchten blijven op volle toeren komen. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[320688][right-half][]}Drukke weken in Amsterdam

Marc Overmars heeft een volle week achter de rug. Maandag presenteerde hij op trotse wijze Hassane Bandé. Een dag later was er het incident met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/325437/mvv-verdediger-geen-nieuwe-ajacied-was-een-technische-fout/,_blank,MVV-speler Alessandro Ciranni] die opeens op de clubwebsite stond vermeld. De verdediger stond wel in de belangstelling van Eredivisieclubs, maar juist niet van Ajax. Donderdag haalde Overmars met Perr Schuurs [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/325483/ajax-neemt-schuurs-in-winterstop-over-van-fortuna/,_blank,de jongste aanvoerder uit het Nederlandse betaalde voetbal] naar Amsterdam. Een pittig weekje dus, zeker omdat er nog meer goed nieuws kwam. Hakim Ziyech verzekerde in het Algemeen Dagblad niet in de winterstop te vertrekken uit Amsterdam. Toch kan Overmars nog niet met kerstreces: de aflopende contracten van onder andere Nick Viergever en Amin Younes zijn nog niet verlengd…

Barcelona: verdediger gezocht

Zinedine Zidane zei deze week dat het zeer waarschijnlijk is dat Real Madrid deze winter de transfermarkt op gaat. Dat lijkt voor rivaal FC Barcelona niet anders: achterin stapelen de problemen zich op voor de Catalanen. De achterste linie was al niet drukbezet en daar is Samuel Umtiti ook nog eens uitgevallen. Daardoor mocht zelfs de veel te licht bevonden Thomas Vermaelen opdraven en nu ook Javier Mascherano heeft aangekondigd snel duidelijkheid te willen over zijn toekomst, is er een nieuwe verdediger nodig. Matthijs de Ligt werd eerder al gelinkt aan Barça, ook de naam van de 23-jarige Colombiaanse international Yerry Mina van Palmeiras valt in de Spaanse media. "Hij is een goede speler", bevestigde Ernesto Valverde. Wordt vervolgd.

{image[322273][left-half][]}Goede Bergwijn behoeft geen krans

Meermaals werd PSV'er Steven Bergwijn door de (internationale) media bestempeld als een van de grootste talenten van Europa. Mede dat zorgde ervoor dat de clubs in de zomerstop al in de rij stonden voor Bergwijn, die nog altijd geen vaste plaats heeft veroverd onder Phillip Cocu. Toch kan hij ook deze winter nog altijd op interesse rekenen. Torino heeft zich volgens De Telegraaf officieel gemeld bij de Eindhovenaren, terwijl ook Tottenham Hotspur hem nog in de gaten houdt. In de zomer werden bedragen van tien miljoen euro genoemd. Kan Marcel Brands het vele geld wederom weerstaan?

Emergency voor Emery

PSG is koploper van de Ligue 1, als eerste geplaatst in de Champions League. Toch zit Unai Emery niet heel sterk in het zadel bij Paris Saint-Germain. Dat weet L 'Equipe. Na dit seizoen zou hij sowieso moeten vertrekken uit Parijs, terwijl er na twee nederlagen op rij ook al boze geesten zijn die melden dat de oefenmeester nu al serieus onder vuur ligt. Mocht de technische leiding in de Franse hoofdstad naar een opvolger aan het kijken zijn, lijkt één ding van groot belang: peoplemanagement. Anders is het sterrenensemble niet bij elkaar te houden.

{image[322880][right-half][Steven N'Zonzi]}N'Zonzi exit

De uittocht van middenvelder Steven N'Zonzi deze transferwinter lijkt een zekerheid. Eerder al was FC Barcelona bovenmatig geïnteresseerd in de Fransman, toen was hij te belangrijk om te vertrekken uit Andalusië. Na zijn wissel tegen Liverpool in de rust (0-3), waarna Sevilla knap terugkwam tot 3-3, liet hij niets aan duidelijkheid te wensen over. "Mijn toekomst ligt niet langer in Sevilla", vertelde hij. De Premier League lonkt: Arsenal en Everton zijn geïnteresseerd. Voor veertig miljoen euro is hij op te halen, wie gaat het worden?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen