Cocu gaat voor de winst: "Grote stap zetten naar ons doel"

8 december 2017, 14:08

Op voorhand zou een remise in Amsterdam voor PSV geen slecht resultaat zijn, maar dat wil niet zeggen dat trainer Phillip Cocu zondag met zijn team de bus gaat parkeren tegen Ajax. In tegendeel: hij gaat met de koploper voor de winst en hoopt het gat tot dertien (!) punten te vergroten. De trainer van PSV gaf tijdens zijn perspraatje bovendien aan dat hij geen tactisch steekspel verwacht.

Cocu is het niet eens met de stelling dat PSV bij winst in Amsterdam al zeker is van de titel. "Dat is onzin", zegt de coach op de website van zijn club. "Als wij winnen, zijn we geen kampioen. Maar bij winst zetten we wel een grote stap naar ons doel." Tijdens zijn loopbaan als speler gaf PSV in 2007 een voorsprong van elf punten weg, om op de slotdag toch nog kampioen te worden. "Met dat soort situaties zijn we nog niet bezig. We maken pas in de winterstop de balans op. Net als Ajax spelen wij zondag om te winnen. Een tactisch schaakspel verwacht ik daarom niet."

Cocu, die kan beschikken over een fitte selectie, beseft dat PSV de laatste weken enkele keren geluk gehad heeft bij het over de streep trekken van de winst. Mede daardoor is de imposante reeks van tien zeges op rij nog intact. "De afgelopen wedstrijden grijpen we minder de momenten aan om een knock-out uit te delen. Dat deden we daarvoor wel. Door die knock-out niet uit te delen laten we ploegen in de wedstrijd, al had ik tegen Sparta het idee dat we het goed wisten uit te spelen. Daarnaast laten we zien dat we fysiek erg fit zijn, waardoor we ook laat in de wedstrijd iets kunnen uitrichten. Ook dat is kwaliteit."

De kraker begint zondagmiddag om 16.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen