Stegeman vindt AZ de best voetballende ploeg van Nederland

8 december 2017, 15:11   Bijgewerkt: 8 december 2017, 15:18

Omdat koploper PSV en nummer drie Ajax zondag tegen elkaar spelen, kan het een mooi weekend worden voor AZ. Als de ploeg van John van den Brom zaterdag in eigen huis weet af te rekenen met Heracles Almelo, doet het uitstekende zaken in de top van het klassement. Van den Brom blijft echter nuchter.

Ook zijn team loopt niet te hard van stapel, zegt de coach op de clubwebsite. "Maar ik hoef niet te waken voor euforie in de ploeg" , zegt hij. "Daar zijn we veel te nuchter voor. Genieten doen we na een overwinning. Daarna pakken we de draad steeds weer op. Het bewustzijn dat we nog lang niets hebben, is er zeker." Zaterdag zal Ricardo van Rhijn in de basis staan omdat Stijn Wuytens geschorst is. "Ik vind Ricardo momenteel de beste optie. Hij is een van de jongens met ervaring binnen de ploeg. Een van zijn sterke punten is het coachen. Hoe meer hij gaat spelen, hoe meer hij zich zal laten gelden in de groep. Ricardo zat al een tijdje dicht tegen een basisplaats aan. Hij zit te popelen om te gaan spelen."

Bij opponent Heracles, dat negende staat, heeft men veel respect voor de succesformatie uit Alkmaar. "Ik vind AZ op dit moment de best voetballende ploeg van Nederland", spreekt trainer John Stegeman. "Ze hebben veel jonge jongens ingepast die een aanwinst voor de Eredivisie blijken te zijn, dat vormt een sterke mix met ervaren spelers. Hopelijk kunnen wij er morgen voor zorgen dat ze iets minder goed in vorm zijn. Ik ben onder de indruk van AZ, het is knap wat ze laten zien. Wij moeten morgen de strijd aangaan, dat verwacht ik van mijn ploeg. En daar hebben we alle spelers bij nodig."

Stegeman kan zaterdag nog geen beroep doen op Robin Pröpper, Zeki Erklilinc, Bart van Hintum en Gor Agbaljan, Brahim Darri en Wout Droste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen