Sneeuw speelt Jupiler League parten: "Ik voel me niet happy nu"

8 december 2017, 21:16

Sneeuwval speelt de Jupiler League parten. Bij Go Ahead Eagles - Jong PSV en FC Oss - NEC werd niet eens afgetrapt, Helmond Sport - FC Eindhoven werd in de eerste helft gestaakt. Inmiddels is duidelijk geworden dat Go Ahead Eagles en Jong PSV dinsdag een nieuwe poging wagen, FC Oss - NEC staat voor maandag gepland. 

"Alles in een sportman schreeuwt dat hij het veld op wil. Maar kijkend naar de omstandigheden is voetballen geen optie", zegt arbiter Clay Ruperti, die in Deventer zou fluiten, tegen FOX Sports. "We hadden ook getest of de bal bleef rollen. Dat ging al lastig. Sneeuw bleef aan de bal plakken. Binnen hebben we overlegd en trokken we snel de conclusie dat aflassen het verstandigste was. De verwachting was, dat het zou blijven sneeuwen. Met dat in het achterhoofd was aflassen verstandig."

Voor arbiter Reinold Wiedemeijer werd het een streep door zijn rentree. Hij zou Oss - NEC fluiten, en zijn terugkeer na een jaar blessureleed vieren. "Ik voel me niet happy nu, maar ben wel blij met de beslissing die ik heb genomen", zegt Wiedemeijer volgens De Gelderlander. "Ik heb contact gehad met de spelers. Wilde bij hen informatie inwinnen. Ik hoef alleen op het veld te lopen, de voetballers moeten erop kappen en draaien. Ik heb met de trainers gesproken, met de fysio's. Heb de KNVB gebeld. Het was managen. Ik wil dat het besluit gedragen wordt. Maar uiteindelijk bepaal ik en niemand in Zeist."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen