Willem II en NAC in evenwicht na matige Brabantse derby

8 december 2017, 22:05

De eerste editie van de burenruzie tussen Willem II en NAC Breda van dit seizoen heeft vrijdagavond in Tilburg geen winnaar opgeleverd (1-1). Spannend was het wel, maar goed voetbal was het zeker niet. Aan beide kanten werd een keer gescoord, de spitsen van de twee ploegen zorgden ervoor dat het duel perfect in evenwicht bleef. Bartholomew Ogbeche scoorde vlak voor rust, Thierry Ambrose vlak erna.

Vol verwachting was het thuispubliek dan ook, hopende op een nieuwe zege op de aartsrivaal. De sfeer zat er goed in, maar het voetbal was een stuk minder. In een matige eerste helft, waarin het behalve aan echte vechtlust en strijd ook ontbrak aan creativiteit, waren de kansen schaars. Aan de kant van NAC was Thierry Ambrose met een kopbal dicht bij de openingstreffer, terwijl het schot van Rai Vloet na een goede actie van Fabian Sporkslede maar net voorlangs ging. Willem II kon op 1-0 komen door Freek Heerkens, maar zijn kopbal uit een corner ging rakelings naast.

De tweede helft kende eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Het verschil was echter dat NAC binnen vijf minuten nu wel toesloeg. Geheel in het kader van deze wedstrijd kwam de goal voort uit een fout. Pedro Chirivella raakte de bal helemaal verkeerd, waarna Ambrose het leer voor zijn voeten kreeg. Eenvoudig liet hij de gelijkmaker noteren en zo was het duel weer in evenwicht.

Zo eindigde een teleurstellende derby in een 1-1 gelijkspel, waar Willem II op basis van het spelbeeld het meest blij mee moest zijn. NAC had grote delen van de wedstrijd gecontroleerd, het kon het overwicht alleen niet uitdrukken in doelpunten. Het verschil tussen de teams blijft twee punten, geen van de Brabantse clubs is even van de degradatiezorgen verlost.