Van Ginkel: "Duel met AZ had al een breekpunt kunnen zijn"

9 december 2017, 09:51

Het blijft toch een opmerkelijk gegeven. Binnen een elftal waar je niet eens per se de meest ervarene bent, als huurling de aanvoerder zijn. Marco van Ginkel is momenteel dat bij PSV. "Dat is apart, ja. Al huren ze me natuurlijk al wel voor de derde keer. Ik ben dus niet nieuw bij de club. Maar ik ken zelf ook geen andere voorbeelden."

De middenvelder vertelt tegenover Het Algemeen Dagblad het vooral als een blijk van waardering te zien. "Dat ze het bij PSV aandurven, ook richting het publiek. Maar de eerste wedstrijd vond ik om die reden ook wel extra spannend. Dat was in juli tegen Osijek in de Europa League. Er werd toen geschreven dat het niet kon dat een huurling de band kreeg."

Die periode voelde Van Ginkel wel direct de druk die erbij kwam kijken. "Ons Europese echec in de zomer, dat was best een test. Het duel erna begon de Eredivisie tegen AZ. Daar zat veel druk op. Dat duel had ook een breekpunt kunnen zijn. Vooraf waren er harde gesprekken in de groep. Tegen AZ lieten we zien dat er nog leven in zat. Toen wist ik: we kunnen verder. Er is genoeg teamgeest om toch een goed seizoen te draaien.''

En dat blijkt, want de op papier belangrijkste uitdagers Ajax en Feyenoord staan al op een straatlengte achterstand. Toch betekent dat niet dat PSV vrijuit kan spelen zondag in de topper tegen Ajax. "Ook wij moeten een resultaat halen, want als we verliezen kan het verschil met AZ nog maar vijf punten zijn. Die druk heeft onze groep ook nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen