Willem II neemt afstand van fakkelgooiers: "Een trieste actie"

9 december 2017, 13:30   Bijgewerkt: 9 december 2017, 13:48

De Brabantse derby tussen Willem II en NAC Breda was er niet een die gekenmerkt werd door hoogstaand voetbal. Wel werden er door fans van de thuisploeg na afloop vuurwerk fakkels naar de spelers van de bezoekende club gegooid, toen zij hun meegereisde aanhang wilden bedanken.

In het Brabants Dagblad neemt Willem II afstand van de daders. "Een trieste actie", zo noemt algemeen directeur Berry van Gool het. "Daar nemen nadrukkelijk afstand van. Ook al mag het niet, fakkels kunnen wel voor sfeer zorgen in een stadion. Er hangt dan vaak een mooie gloed. Maar je gaat er natuurlijk niet mee richting spelers op het veld en andere fans gooien." De club komt naar verwachting in de loop van de middag nog met een verklaring op de eigen site.

De wedstrijd eindigde overigens in een 1-1 gelijkspel. Bartholomew Ogbeche opende vlak voor rust de score, waarna Thierry Ambrose de stand in de tweede helft gelijktrok.