Allardyce gelooft in derbywinst: "Wij hebben Rooney toch?"

9 december 2017, 16:10

Sam Allardyce is pas een paar weken in dienst bij Everton. De manager moet zondag al iets zien te flikken, wat zijn ploeg de hele eenentwintigste eeuw al niet meer lukte: winnen op bezoek bij Liverpool in de stadsderby. In 1999 gebeurde dat voor het laatst.

De trainer lijkt zich vast te houden aan zijn aanvalsleider Wayne Rooney. "Wij hebben Wayne Rooney toch?", zegt hij in gesprek met The Guardian. "Ik ga er vanuit dat Wayne de druk rond het duel gemakkelijk aankan. Hij heeft met United vaak genoeg tegenover Liverpool gestaan en ook dat zijn rivalen. De sfeer rond die duels is vergelijkbaar. Als echte Evertonian wil Wayne zondag niets liever dan winnen. En dat is iets dat hij met United ook vaak genoeg gedaan heeft tegen Liverpool."

"Wayne heeft alles gezien en meegemaakt. Hij kan zondag een grote rol spelen", vervolgt Allardyce. "Het begint allemaal met mentaliteit. Als je angst toont, zal Liverpool daarvan profiteren. Maar als je met een positieve instelling de wedstrijd ingaat en doet wat je moet doen, dan gaat onze tegenstander het heel lastig krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen