NAC meldt zich bij KNVB, Willem II zint op stadionverboden

9 december 2017, 17:14

De derby tussen Willem II en NAC Breda (1-1) werd niet alleen ontsierd door een opstootje op het veld, maar vooral door vuurwerk dat na afloop vanuit de harde kern met Willem II-supporters richting het uitvak en de spelers van de bezoekers werd gegooid. Bij NAC laat men het er niet bij zitten.

"De onveilige situatie voor onze supporters in het uitvak en het gooien van vuurwerk richting onze spelers is voor NAC absoluut onacceptabel. Wij gaan onze bevindingen delen in ons verslag richting de KNVB", zo zegt een woordvoerder van de club tegenover Omroep Brabant.

Willem II reageerde eerder al in de media en is nu ook met een officiële verklaring op de clubwebsite gekomen. "Willem II gaat op zoek naar de daders die zich schuldig hebben gemaakt aan het meenemen, afsteken en/of gooien van vuurwerk. Identificatie zal leiden tot een langdurig stadionverbod. De club hanteert minimaal de KNVB-richtlijn stadionverbod." De club uit Tilburg houdt er ook rekening mee dat de KNVB een boete uitdeelt vanwege het wangedrag. "Eventuele boetes die de club vanuit de KNVB worden opgelegd, worden op de daders verhaald."

De club benadrukt verder dat het het risico loopt op een thuisduel zonder supporters. "In het nabije verleden is ook gebleken hoezeer de steun van het thuispubliek kan leiden tot positieve prestaties op het veld. Een thuiswedstrijd zonder publiek zou een aderlating zijn voor Willem II en iedereen die de club een warm hart toedraagt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen