Tottenham op schot tegen Stoke, 'rode' Zeegelaar onderuit

9 december 2017, 18:04   Bijgewerkt: 9 december 2017, 19:15

Na een reeks mindere resultaten - uit de laatste vier wedstrijden haalde het slechts twee punten - heeft Tottenham Hotspur weer een driepunter gescoord in de Premier League. De Londenaren wonnen zaterdag op eigen veld overtuigend van Stoke City (5-1). Mede door een rode kaart voor Marvin Zeegelaar verloor Watford met 1-0 bij Burnley.

Vooral de fase tussen de 53ste en 74ste minuut bleek vruchtbaar voor Tottenham in de thuiswedstrijd tegen Stoke City. Na een 1-0 voorsprong bij rust, verkregen door een eigen goal van Ryan Shawcross in de 21ste minuut, liepen The Spurs in deze periode uit naar 5-0. Son Heung-Min was in de 53ste minuut verantwoordelijk voor de 2-0, Harry Kane zorgde een minuut later voor de 3-0. Laatstgenoemde tekende elf minuten later ook voor de 4-0, oud-Ajacied Christian Eriksen maakte er in de 74ste minuut 5-0 van.

Shawcross scoorde tien minuten voor tijd ook in het goede doel en redde daarmee de eer voor Stoke City op Wembley. Bij de bezoekers had Erik Pieters een basisplaats, viel Ibrahim Afellay in en was Bruno Martins Indi afwezig vanwege een blessure. Bij Tottenham Hotspur bleef Michel Vorm reserve. Met 28 punten staat Tottenham nu vijfde in de Premier League. Het heeft evenveel punten als rivaal Arsenal, maar die club gaat zondag nog op visite bij Southampton.

Rood Zeegelaar

Evenals Tottenham en Arsenal heeft Burnley 28 punten, na een 1-0 thuiszege op Watford. Scott Arfield maakte vlak voor de pauze het verschil voor Burnley, na voorbereidend werk van voormalig AZ-speler Johann Berg Gudmundsson. Vijf minuten eerder was Marvin Zeegelaar met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De Nederlandse back van Watford kwam in duel met Steven Defour wild invliegen en dat was voor de arbitrage aanleiding om hem weg te sturen. Zeegelaar startte als linksback bij Watford, Daryl Janmaat was de rechtsback van de ploeg.

Zeges Huddersfield en Swansea

Door twee doelpunten van Steve Mounié in de eerste helft was Huddersfield Town FC in het eigen The John Smith's Stadium met 2-0 de baas over medepromovendus Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper tot de eerste elf behoorde en Tim Krul bankzitter bleef. Bij de thuisclub ontbrak Rajiv van La Parra wegens een schorsing. In de strijd tegen degradatie bezorgde voormalig Vitesse-spits Wilfried Bony Swansea City een 1-0 zege op concurrent West Bromwich Albion, door negen minuten voor tijd te scoren. Mike van der Hoorn stond in de basis bij Swansea, Luciano Narsingh viel in, Leroy Fer en Erwin Mulder bleven reserve.

Benteke mist dure penalty

Hekkensluiter Crystal Palace pakte thuis een punt tegen AFC Bournemouth, maar dat hadden er drie moeten zijn. In de derde minuut van de extra tijd mocht Christian Benteke een penalty nemen namens de Londenaren, de Belg zag zijn inzet echter gekeerd worden door keeper Asmir Begovic. Daardoor bleef het 2-2. Bournemouth, waar Nathan Aké de hele wedstrijd speelde, maakte twee goals via Jermain Defoe. De routinier scoorde onder meer de 2-2 met een Van Basten-volley in de EK-finale van 1988. Timothy Fosu-Mensah startte in de basis bij Crystal Palace, Patrick van Aanholt was bankzitter en Jairo Riedewald was absent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen