Uitblinker El Khayati pijnigt kwetsbaar FC Twente

9 december 2017, 22:44   Bijgewerkt: 9 december 2017, 23:00

FC Twente heeft ook de vijfde wedstrijd onder het bewind van Gertjan Verbeek niet weten te winnen. Na de spectaculaire 3-3 tegen Ajax volgde een nederlaag tegen ADO Den Haag: 2-3. De bezoekers optimaal profiteerden van de kwetsbaarheid van de Twentse defensie dankzij het fenomeen Abdenasser El Khayati.

De ploeg van Verbeek vertoonde gelijkenissen met het Borussia Dortmund van Peter Bosz. Met minder kwaliteit weliswaar, maar wel met dezelfde aanvallende drang én kwetsbaarheid achterin. Jos Hooiveld, Peet Bijen en Thomas Lam werden keer op keer in verlegenheid gebracht in de omschakeling als de rest van de ploeg voor de bal stond.

Daarmee was een snelle voorsprong van Twente, verkregen via Danny Holla, ongedaan gemaakt. Holla, een oud-speler van ADO, was voor het doel opgedoken nadat Oussama Assaidi en Tom Boere het voorbereidende werk hadden gedaan. Assaidi had Boere weggestoken achter de defensie, de spits bewaarde goed het overzicht en stelde Holla in staat om te scoren.

In Den Haag is er echter een nieuwe scorende middenvelder opgestaan. Abdenasser El Khayati velde laat het vonnis over de thuisploeg met een slim schot: 2-3. Een specialiteit van de creatieveling die wel vaker keepers op het verkeerde been zet met een verdekt schot door de benen van een verdediger. Tot dat moment had Jorn Brondeel FC Twente nog op de been gehouden, al was hij ook al bijna zelf verantwoordelijk voor de derde Haagse treffer. De Belgische doelman schoot de bal tegen Johnsen aan en kon ternauwernood een kolderiek doelpunt voorkomen.

De thuisploeg had zelf nauwelijks aanspraak kunnen maken op de zege, al had het wel twee keer een strafschop kunnen krijgen. Scheidsrechter Allard Lindhout keek eerst de andere kant op bij het vasthouden van Hooiveld en wees vervolgens ook niet naar de stip toen invaller Donny Gorter Fredrik Jensen ten val bracht. Zonder hulp van de aribter kon Twente de vierde nederlaag onder Verbeek niet meer voorkomen. ADO Den Haag staat door de overwinning na vijftien speelronden tien punten voor op FC Twente, dat serieus rekening moet houden met een strijd tegen degradatie.

[photo,110732,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen