Van den Brom spreekt voorkeur uit: "Hoop dat Ajax wint"

9 december 2017, 23:20

AZ won zaterdagavond met klinkende cijfers van Heracles Almelo. Het werd 5-0 voor de Alkmaarders, maar het eerste doelpunt viel pas tien minuten na rust. Dat was dan ook het enige puntje van kritiek wat trainer John van den Brom kon vinden.

Van den Brom hield een dubbel gevoel over aan de eerste helft. "We begonnen de eerste tien minuten goed, maar na rust speelden we in veel te laag tempo. Daar heb ik ze in de rust op gewezen. Op zeventig procent spelen is gewoon niet genoeg", zegt de trainer na afloop tegen FOX Sports. "In de tweede helft deden we dat veel beter. Wout Weghorst geeft het goede voorbeeld door de aftrap gelijk te blokken. Dan zie je dat iedereen daar in meegaat."

"Natuurlijk hebben we dan geluk dat de keeper in de fout gaat bij de eerste en tweede goal, maar dat dwing je ook af", vervolgt Van den Brom, die vond dat de uitslag nog hoger op had kunnen lopen. "Maar aan de andere kant geven we ook bijna geen kansen weg. Het probleem bij ons is dat we vrij laat scoren. We kunnen het goed volhouden. Fysiek zijn we enorm sterk. Maar het verschil in tempo tussen de eerste en de tweede helft was enorm. Als de eerste goal valt, blijven ze daarna gaan. Dat is wel mooi om te zien."

AZ staat momenteel op de tweede plaats en dus heeft Van den Brom een voorkeur voor Ajax in de topper van zondagmiddag. "Ik hoop dat ze winnen. Als je op plek twee staat moet je altijd naar de nummer één kijken. Het zou mooi zijn om dichter bij PSV te komen", besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen