Dost blijft scoren en helpt Sporting aan belangrijke zege

9 december 2017, 23:40   Bijgewerkt: 9 december 2017, 23:46

Mede dankzij Bas Dost gaat Sporting Portugal voor even aan kop in de Portugese competitie. De Nederlander was goed voor twee doelpunten in het met 1-3 gewonnen duel met Boavista. Op de ranglijst wipt Sporting daardoor over FC Porto heen. Die club komt zondag echter nog wel in actie.

Sporting kwam in de laatste minuut van de eerste helft op voorsprong. Fábio Coentrão tekende voor de 0-1 tegen Boavista. In de tweede helft ging Sporting verder waar het gebleven was. Na een uur spelen zette Dost, die in de basis begon, uit de rebound de 0-2 op het scorebord. Het betekende de elfde competitietreffer voor de Nederlandse spits.

Boavista kwam echter kort daarna terug in de wedstrijd, want enkele minuten later maakte Mateus de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Ditmaal was het Sporting dat snel reageerde, want binnen twee minuten zorgde Dost ervoor dat de marge weer twee was. De spits schoot van dichtbij raak en zorgde zo voor de 1-3 eindstand.

Voor de Nederlander betekende het zijn 37ste treffer van het kalenderjaar. Alleen Lionel Messi scoorde vaker, namelijk 38 keer.

Benfica-Estoril

Nummer drie Benfica boekte zaterdag een eenvoudige zege op Estoril. Het werd 3-1 voor de thuisploeg. Dankzij doelpunten van Eduardo Salvio en Jonas binnen achttien minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Kort voor rust maakte Estoril via Kleber Pinheiro nog wel de aansluitingstreffer. Na een uur maakte Filip Krovinovic er 3-1 van en dat was ook direct de eindstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen