Van der Gaag: "Neem snelle 1-1 mijn ploeg wel kwalijk"

9 december 2017, 23:40

Uit een penalty van Mike van Duinen kwam Excelsior zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de 48ste minuut op voorsprong, maar slechts een halve minuut later stond het alweer gelijk. Dit tot teleurstelling van coach Mitchell van der Gaag. Uiteindelijk verloren de Kralingers met 1-2.

"Ons strijdplan was duidelijk: we wilden de ruimtes compact houden en profiteren van de ruimte. De organisatie stond goed bij ons en we hebben ervoor gezorgd dat de belangrijkste spelers van Zwolle niet aan de bal kwamen, waardoor de opbouw langzaam verliep. In balbezit deden we te weinig, waardoor het bij rust 0-0 stond", analyseert Van der Gaag bij de NOS.

Vlak na de pauze kwam Excelsior op 1-0. "Daarna moet je dan dezelfde dingen blijven doen, maar het kantelpunt is dat binnen de dertig seconden de 1-1 erin ligt. Dan kan je wel stellen dat je staat te slapen", vervolgt Van der Gaag. "Ik begrijp het enthousiasme van mijn spelers wel, want al het moeilijke doe je goed. Als je dan scoort, dan krijg je nog meer ruimte. Als het dan echter binnen dertig seconden 1-1 wordt, neem ik mijn ploeg dat wel kwalijk. Wel hebben we daarna niet opgegeven en kansen afgedwongen, ook met tien man. Maar het zat niet mee, met een bal op de paal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen