Verbeek baalt: "Zo doe je jezelf ongelooflijk tekort"

9 december 2017, 23:56

Een week na het keurige gelijkspel tegen Ajax (3-3) kreeg FC Twente een teleurstelling te verwerken in de eigen Grolsch Veste. Het moest in de slotfase buigen voor ADO Den Haag. Coach Gertjan Verbeek vindt dat Twente zichzelf tekort heeft gedaan.

"Met onze goede start hebben we op de juiste manier gereageerd op de sfeeracties op de tribune", zegt Verbeek op de clubwebsite. "Daarna zie je in al het enthousiasme met een cornerbal dat er niet goed geschakeld wordt en dat je de voorsprong teniet doet. Dan zijn we van slag en binnen vier minuten ligt ook de tweede erin. We hadden op dat moment geen druk op de bal, terwijl er voldoende mensen achterin stonden. Dan zegt het veel over de wilskracht in de ploeg dat we snel de 2-2 maken."

"In de eerste helft vond ik ons aardig spelen, in de tweede helft minder", vervolgt Verbeek. "Het was toen rommelig van beide kanten, met veel balverlies. Op het moment dat je een strafschop wordt onthouden, moet je koesteren dat het 2-2 staat en dat er niet meer inzit. Daar ga je ook vanuit als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd. Beide ploegen hadden denk ik vrede met een gelijkspel. Maar als je het in de slotseconden op deze manier weggeeft, doe je jezelf ongelooflijk tekort. Voor nu betekent dat scherven rapen en morgen weer vroeg op. Dit is geweest, op de eerstvolgende wedstrijd hebben we weer invloed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen