Groenendijk tevreden: "We slaan nu een gat naar onderen"

11 december 2017, 00:35

ADO Den Haag pakte zaterdagavond op bezoek bij FC Twente drie punten. Dankzij een late treffer van Abdenasser El Khayati werd het 2-3. Trainer Alfons Groenendijk was dan ook zeer tevreden, maar zag nog wel enkele verbeterpunten voor zijn ploeg.

Over het begin van ADO in Enschede was Groenendijk minder te spreken. "Natuurlijk ben ik blij dat we vlak voor tijd de winnende goal maken. We begonnen moeizaam en begonnen eigenlijk pas na een kwartier te voetballen. Maar op dat moment stonden we al achter. We hadden weinig grip en vooral niet op Assaidi. Dat was ons grootste probleem", zegt hij op de website van FC Twente. "Daarna maken we zelf twee hele goede goals en sta je met 1-2 voor. Na onze eigen goal werd ons weer om een reactie gevraagd."

"Maar in de eerste helft zag je dat het goed zat. De jongens hebben ongelooflijk hard gewerkt en dan ben je als trainer tevreden", vervolgt Groenendijk, die ADO naar plek acht ziet stijgen. "In de tweede helft kregen we meer grip en waren we in fases de bovenliggende partij, met kansen in de omschakeling. Dan lijkt het af te steven op een gelijkspel en valt de goal alsnog. Dan is het voor ons een hele belangrijk overwinning, want je slaat een gat naar onderen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen