Gisteren gemist: Bosz realistisch, Dost scoort, Ten Cate door

10 december 2017, 02:07

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl iedere dag het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdagavond 9 december.

Bosz: "Het kan zo maar een keer afgelopen zijn"

Peter Bosz slaagde er opnieuw niet in om te winnen met Borussia Dortmund. Tegen laagvlieger Werder Bremen ging de ploeg met 1-2 onderuit. De baan van de Nederlandse trainer komt daardoor steeds meer onder druk te staan en dat besefte hij na afloop ook. "Het kan zo maar eens een keer afgelopen zijn. Ik ben nog strijdbaar, dat is het punt niet. Maar ik ga niet over mijn eigen positie", zei hij bij FOX Sports.

Uitblinker El Khayati pijnigt kwetsbaar FC Twente

FC Twente heeft ook de vijfde wedstrijd onder het bewind van Gertjan Verbeek niet weten te winnen. Na de spectaculaire 3-3 tegen Ajax volgde een nederlaag tegen ADO Den Haag: 2-3. De bezoekers optimaal profiteerden van de kwetsbaarheid van de Twentse defensie dankzij het fenomeen Abdenasser El Khayati.

Dost blijft scoren en helpt Sporting aan belangrijke zege

Mede dankzij Bas Dost gaat Sporting Portugal voor even aan kop in de Portugese competitie. De Nederlander was goed voor twee doelpunten in het met 1-3 gewonnen duel met Boavista. Op de ranglijst wipt Sporting daardoor over FC Porto heen. Die club komt zondag echter nog wel in actie.

Internazionale slaat aanval Juventus op koppositie af

De Derby d'Italia tussen Juventus en Internazionale, de grootste wedstrijd in de Serie A, heeft geen doelpunten opgeleverd. Voor eigen publiek in Turijn kreeg Juventus de betere kansen, maar het wist Inter-keeper Samir Handanovic niet te passeren. Zodoende sloeg Internazionale een aanval op de koppositie af.

Ten Cate treft met Al-Jazira Real Madrid na zege op Urawa

Het Al-Jazira van Henk ten Cate heeft de halve finale van het WK voor clubs bereikt. De club uit Abu Dhabi boekte een nipte 1-0 zege op Urawa Red Diamonds uit Japan. Voor Al-Jazira wacht in de halve finales een zware klus. Champions League-winnaar Real Madrid is namelijk de tegenstander.

Belangrijke uitslagen:

SC Heerenveen - VVV-Venlo 2-2

AZ - Heracles Almelo 5-0

PEC Zwolle - Excelsior 1-2

FC Twente - ADO Den Haag 2-3

Juventus - Internazionale 0-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen